Ett väldigt enkelt recept som är riktigt smakligt i all sin enkelhet. Jag har fått det av vår lokala thaibutik som också säljer de gröna, frysta musslor som används och den thailändska skaldjurssåsen Seafood Dipping Sauce från Pantai. Den har rejält sting som sweet and sour men är friskare, inte så söt och passar bra till både musslor och all annan thaimat.
Garanterat ett annorlunda musselrecept. Musslorna ska egentligen ångkokas men det går bra att tillaga dem i en stor kastrull med lock.
Det här behöver du:
- Frysta gröna musslor. Säljs i halvskal och har mycket och gott kött.
- Thaibasilika, några kvistar. Finns också att köpa djupfryst hos en välsorterad thaibutik.
Så här gör du:
- Häll lite vatten på botten av en stor kastrull och koka upp.
- Lägg i musslorna och ovanpå thaibasilikan. Snåla inte med basilikan. Den ger karaktär åt den här rätten.
- Låt ångkoka några minuter
- Serveras direkt med skaldjurssås