Thailändska musslor är ett alternativ till Moules Marinière. Det här är en variant av kycklingsoppan Tom Kha Gai som ger den rätta thailändska smaken. Börja med att läsa hela receptet.
Det här behöver du:
- 1-2 kg blåmusslor med skal
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stjälkar citrongräs
- 1 knippe salladslök
- 1/2 finhackad chilifrukt, efter styrka och behag
- 1 kruka färsk koriander
- 1-2 tsk thailändsk, grön currypasta, efter behag
- 1 msk fisksås
- 1 pressad lime
- 1 burk kokosmjölk
- En liten bit ingefära
- olja
Så här gör du:
- Hacka eller skiva tunt salladslök, vitlök, citrongräs, koriander och chilifrukt. Riv eller hacka ingefäran.
- Fräs grönsakerna i en wokpanna tillsammans med currypastan
- Tillsätt kokosmjölk, lime och fisksås
- Häll i musslorna, på med locket och koka hastigt på hög värme.
- Skaka om då och då några minuter till musslorna öppnat sig
Musslorna är klara att serveras som de är eller med jasminris. Serveras med fördel med en kall Thailändsk öl som Singha.
Men, ärligt talat, här är en enklare variant för den lite latare kocken. Den smakar nästan lika gott…
ทานให้อร่อยนะ