Wasahof – ett hederligt ställe för ostronkonässörer

Ostronguiden hade det stora nöjet att besöka Le Bistrot de Wasahof på Dalagatan i Stockholm häromsistens. Anrika Wasahof är specialiserade på skaldjur och inte minst ostron. Vad sägs om den här skaldjursplatån?

wasahof-skaldjur-640x403

Nu serverar man en mindre ostronplatå som innehåller Fines de Normandie, Demoiselles d´Agon, Plates de Belon och Fines de Claires från Marennes d’Oleron. Ostronguiden njöt i fulla drag av dessa underbara ostron som serverades av glade krögaren Patrik Cornelius som tillsammans med sin bror Fredrik driver Wasahof. Man importerar ostronen från framför allt Frankrike och producenten Julien Lafosse i Cabanor på franska Atlantkusten.

img_2542

Förutom Bistron finns en nyrenoverad festvåning i källaren i anslutning till den gamla vinkällaren. Här arrangerar man temavinprovningar och, inte minst, provsmakning av ostron med Champagne och andra ädla drycker till. Ostronguiden serverades en riktigt syrlig och fräsch Sauvignon Blanc från Nya Zealand, Oyster Bay. En perfekt kompanjon till ostronen.

. img_2545

På Wasahof finns både kunskaper och fina ostron för både nybörjaren och den riktige ostronkonässören. Dessutom serveras en mängd franska viner glasvis. Ostronguiden kan varmt rekommendera ett besök.